Ausztria vonatkozású vállalkozási- és cégalapítási tanácsadás 20 év tapasztalattal!
1. oszlop 2.oldala

Az Ausztriában vállalkozó (határon átnyúló szolgáltatást végző) vállalkozók és vállalatok figyelmét nyomatékosan felhívjuk arra, hogy az osztrák hatóságok igen intenzíven ellenőrzik a kiküldöttek bérezésére vonatkozó törvény (Bér- és Szociális Dömping Leküzdéséről Szóló Törvény – LSD-BG) előírásainak betartását. A törvény lényege az, hogy minden kiküldött dolgozó részére meg kell adni az osztrák ágazati Kollektív Szerződések (minden szakmának van ilyen szerződése) által előírt minimális óra- illetve havi bért, az ahhoz járuló pótlékokkal együtt. Cégünk szívesen ad felvilágosítást a törvény lényegéről, és a szükséges – a munkahelyen tartandó – okmányokról.

Az építőiparban vállalkozók figyelmét felhívjuk arra, hogy az építőipari szakmák legtöbbje a Építőmunkások Szabadság- és Végkielégítési Törvénye (BUAG) hatálya alá esik, ami a Építőmunkás Szabadság- és Végkielégítési Kassza (BUAK) által kezelt eljárás szerint külön fizetési kötelezettséget ró a munkáltatókra. Az eljárásról cégünk ugyancsak szívesen ad felvilágosítást a vállalkozók részére.

Igen gyakran kapunk megkereséseket , hogy a magyar vállalkozó részére a  külföldi megbízó nem, vagy nem teljes egészében fizeti ki a munkadíjakat, ellenértékeket. Cégünk megkisérel ilyen esetekben is segítséget nyújtani az ellenérték beszedésében, annak ellenére, hogy a vállalkozási szerződés nem a mi közreműködésünkkel jött létre annak idején.