Bemutatkozás

BEMUTATKOZÁS
Tisztelt Látogató, szeretettel üdvözlöm cégem honlapján!
Ha bármilyen, Ausztriát érintő külgazdasági vagy vállalkozási kérdésben segítségére lehetek, kérem, forduljon hozzám bizalommal!
Elsődleges tevékenységi köröm a magyar cégek, illetve vállalkozók ausztriai cégalapításának, vállalkozásának, valamint osztrák relációjú befektetéseinek professzionális segítésére irányul.
Dr. Berényi Ferenc jogász-közgazdász vagyok. Több évtizeden át hazai állami vállalatoknál, majd a legnagyobb amerikai családi konszern magyarországi leányvállalatánál, a Marmon Groupnál végeztem különböző szintű vezetői tevékenységet, mindig külkereskedelmi területen. 1998-tól a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Zrt. (ITDH) Nyugat-Európáért felelős területi igazgatója voltam. Ezt követően 2001-ben vettem át a Bécsi Magyar Nagykövetség Külgazdasági Irodájának irányítását és a kereskedelmi főtanácsosi funkciót 2008-ig láttam el.
A BCB Consulting (Berényi Cross Border Consulting) egy multi-task tanácsadó, konzultáns vállalkozás, mely bécsi székhellyel rendelkezett eredetileg és 2009. január 1. óta aktív. Az operatív munkavégzés 2020-tól Budapestről történik.
A diplomáciai szolgálat után indított és az azóta is tartó önálló tanácsadói karrieremet színesíti, hogy az Ausztriai Állami Befektetésösztönzési Ügynökség, az ABA (Austrian Business Agency) INVEST in AUSTRIA divíziója mindjárt 2009-ben szakértői szerződést kötött velem (helyesebben a BCB Consultinggal), mely máig érvényben van és kitűnően működik. Jelenleg is rendszeres előadója vagyok az ABA rendezvényeinek bel- és külföldön egyaránt, továbbá tizennégy éve én képviselem a “céget” Magyarországon.
Gyakorlatom, tapasztalatom, valamint kapcsolatrendszerem alapján kiváló szakmai “útitársa” tudok lenni azon magyar vállalatoknak és vállalkozóknak, akik ausztriai munkavállalást vagy cégalapítást terveznek. Több száz elégedett ügyfelem támaszthatná alá véleményével az irántam érzett elismerését és megbecsülését, ám az adatvédelem és az üzleti diszkréció miatt nem áll módomban megnevezni őket, pedig ez lehetne a cég legjobb reklámja.
VÁLLALKOZÁS AUSZTRIÁBAN