Bemutatkozás

BEMUTATKOZÁS
Tisztelt Látogató, szeretettel üdvözlöm cégem honlapján!
Ha bármilyen, Ausztriát érintő külgazdasági vagy vállalkozási kérdésben segítségére lehetek, kérem, forduljon hozzám bizalommal!
Elsődleges tevékenységi köröm a magyar cégek, illetve vállalkozók ausztriai cégalapításának, vállalkozásának, valamint osztrák relációjú befektetéseinek professzionális segítésére irányul.
Dr. Berényi Ferenc jogász-közgazdász vagyok. Több évtizeden át hazai állami vállalatoknál, majd a legnagyobb USA családi konszern (Marmon Group, Chicago) magyarországi leányvállalatánál végeztem különböző szintű vezetői tevékenységet, mindvégig külkereskedelmi területen. 1998-tól a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Zrt. (népszerűbb nevén: ITDH) Nyugat-Európáért felelős területi igazgatója voltam. Ezt követően 2001-ben vettem át a Bécsi Magyar Nagykövetség Külgazdasági Irodájának irányítását, amely kereskedelmi főtanácsosi funkciót 2008 végéig láttam el.
A BCB Consulting (Berényi Cross Border Consulting) egy multi-task tanácsadó, konzultáns vállalkozás, mely bécsi székhellyel rendelkezett eredetileg és 2009. január 1. óta aktív. Az operatív munkavégzés 2020-tól Budapestről történik.
A diplomáciai szolgálat után indított és az azóta is tartó önálló tanácsadói karrieremet színesíti, hogy az Ausztriai Állami Befektetésösztönzési Ügynökség, az ABA (Austrian Business Agency) INVEST in AUSTRIA divíziója mindjárt 2009 elején szakértői szerződést kötött velem (helyesebben a BCB Consultinggal), mely máig érvényben van és kitűnően működik. Jelenleg is rendszeres előadója vagyok az ABA rendezvényeinek bel- és külföldön egyaránt, továbbá tizenhat éve én képviselem a „céget” Magyarországon.
Úgy érzem, hogy gyakorlatom, tapasztalatom, valamint kapcsolatrendszerem alapján kiváló szakmai „útitársa” tudok lenni azon magyar vállalatoknak és vállalkozóknak, akik ausztriai munkavállalást vagy cégalapítást terveznek. Több száz „kiszolgált” ügyfelem támaszthatná alá véleményével az irántam érzett elismerését és megelégedettségét, de az üzleti diszkréció és az adatvédelem miatt nem áll módomban megnevezni őket, pedig ez lehetne a cég legjobb reklámja.
VÁLLALKOZÁS AUSZTRIÁBAN